Ludovic Orban este noul președinte al PNL

Ludovic Orban a câștigat, sâmbătă, șefia PNL, în cadrul Congresului liberalilor.

Potrivit anunţului oficial, Orban a obţinut 3.518 voturi, în vreme ce contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit abia 952 de voturi, în timp ce 34 de voturi au fost declarate nule.

Orban a declarat sâmbătă că îşi doreşte ca liberalii să ajungă la guvernare, dar nu oricum, ci exclusiv prin votul românilor şi de aceea a îndemnat la susţinerea de către PNL a soluţiei alegerilor anticipate.

”Îmi doresc ca PNL să ajungă la guvernare, dar nu printr-un nou USL sau cu oameni care niciodată nu vor aplica politicile noastre şi pe care nu ne putem bizui niciodată. Îmi doresc să ajungem la putere prin votul oamenilor. Dacă e să susţinem ceva, dragii mei. Să susţinem anticipate, să facem opoziţie pe toate fronturile, la baionetă, luptă om la om cu cei care azi îşi bat joc de România”, a declarat Ludovic Orban de la tribuna congresului PNL.

De asemenea, cei peste 4.600 de delegați care și-au înregistrat prezența au votat președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori și Comisiei de Arbitraj.

Pentru funcția de președinte al CA au candidat Ioan Cupșa, Paul Cotta, Daniel Buda și Andreea Rabotka, iar pentru cea de președinte al CNRC — Mihai Barbu și Gabriela Horga.

Votul pentru alegerea președintelui PNL, funcție pentru care candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi, a avut loc sâmbătă în cadrul Congresului liberalilor care se desfășoară la Romexpo.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS