Confidenţialitate

Ludovic Orban: Ciolacu încearcă să îi păcălească pe români că desfiinţează 200.000 de posturi

 „Premierul Marcel Ciolacu îi păcălește pe români cu desființarea posturilor vacante”- este afirmația liderului partidului „Forța Dreptei”, Ludovic Orban.

El a criticat pachetul de măsuri fiscal-bugetare asumat de Guvern în Parlament zilele trecute:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“O chestiune care mie mi se pare de-a dreptul ridicolă. Ciolacu a încercat să arate că este mare reformist, încercând să-i păcălească pe români că desfiinţează 200.000 de posturi. Sigur că cele 200.000 de posturi erau posturile vacante. Ei, ţineţi-vă bine, dacă citiţi legea pe care şi-a angajat răspunderea, veţi vedea că nici măcar posturile vacante nu le desfiinţează. Există un articol care conţine 14 excepţii de la desfiinţarea posturilor vacante, ţineţi-vă bine, de la litera a la litera n. Deci nici măcar posturile vacante nu se desfiinţează, pentru că prin legea asta de fapt se instituie 14 excepţii de la desfiinţarea posturilor vacante. Ultima excepţie în care, pe lângă cele 14 excepţii, Guvernul poate prin memorandum guvernamental să nu desfiinţeze posturi fără niciun fel de motiv.”.

Iar şefii de birou cărora li se desfiinţează posturile vor avea posibilitatea să fie avansaţi în funcţii- mai spune fostul premier.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Dar şi dacă citeşti cu atenţie acel articol, de fapt şefilor de birou, după ce li se desfiinţează posturile, li se dă prioritate la ocuparea altor posturi de conducere, mai înalte din punct de vedere ierarhic, adică şefi de serviciu, director adjunct, adică îi avansează, deci le desfiinţează posturile prin avansare. Adică este ceva de noaptea minţii.”

Sursa foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru