Confidenţialitate

Ludovic Orban ar amenința cu ”ruperea” PNL, susțin surse guvernamentale | AUDIO

Un fapt fără precedent în România, principalul partid din echipa de guvernare trece printr-o criză internă în timp ce se află la putere și pare în pragul scindării.

Surse guvernamentale declară pentru postul public de televiziune că Ludovic Orban ar amenința cu „ruperea” PNL…și ar pregăti un nou proiect politic cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Sursele citate de TVR menționează că Ludovic Orban ar fi amenințat că ar pleca din partid după un eventual eșec la Congres și că ar lua cu el o bună parte a susținătorilor, între care 40 de parlamentari PNL.

Sursele politice amintite susțin că Ludovic Orban ar fi purtat negocieri cu fostul șef PNL și fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, aflat până nu de mult la șefia ALDE. Pe ruinele și în filialele acestui ALDE ar urma să se ridice noua construcție politică – spun sursele prezentate de postul public de televiziune.

În urmă cu puțin timp, Ludovic Orban a comentat situația României – ca urmare a crizei politice:

”Acum, coaliția de guvernare este într-o pauză de luptă. România este afectată de această criză politică, produce efecte extrem de negative asupra României, în planul imaginii externe, imaginea României este șifonată, toată lumea se întreabă: Ce e cu criza asta politică? Investitorii se gândesc de 7 ori dacă să mai investească în România.”

Să mai spunem că, în contextul crizei, vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu şi Lucian Bode, ministrul de Interne, sunt variantele vehiculate pentru funcţia de premier – dacă Florin Cîţu va fi schimbat. Fostul ministru Cristian Ghinea a spus la EuropaFM că USR-PLUS ar putea lucra cu oricare dintre cei doi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iorgu Ianuși