Confidenţialitate

Lucrările de renovare a refugiului din Șaua Strunga, realizate de voluntari

De săptămâna trecută au început lucrările de renovare a refugiului din Șaua Strunga.

“Ne-am propus să modernizăm adăpostul montan și să-l facem cel mai frumos din România. Acoperișul o să fie înlocuit cu unul din țiglă metalică, în pod o să montăm o fereastră de acoperiș. Podul o să fie izolat termic după care îl vom placa cu OSB. În verandă o să construim o scară de acces în pod. Parterul o să fie îmbrăcat cu folie anticondens și placat cu lambriu. Tot la parter o să montăm 4 priciuri, o masă, un dulap. O să montăm ferestre noi, obloane și o trusă de prim ajutor. Pe toate suprafețele se vor aplica substanțe de protecție a lemnului ( grund, vopsea, lac)”, spune Constantin Țăposu, preşedintele Asociaţiei “Om pe Munte”.

Cu ajutorul voluntarilor, în aceste zile sunt duse la Șaua Strunga materialele de construcţie primite de la sponsori, însă Constantin Țăposu mărturiseşte într-un mesaj trimis Europa FM că se loveşte de o problemă neaşteptată.

“Ieri, niște turiști mi-au furat sacoșa cu mâncare din refugiu. Astăzi alți doi turiști voiau să-mi ia apa pe care o am la refugiu. Duminica și timpul săptămânii nu dispunem de voluntari și lucrurile rămân la refugiu. Facem apel la bun simț și dumneavoastră ne puteți ajuta ca mesajul să ajungă mai departe”, scrie preşedintele Asociaţiei “Om pe Munte”

Informaţii suplimentare despre proiect şi cum vă puteţi implica în susţinerea lui găsiţi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/OmPeMunte