Confidenţialitate

Lucrarea de doctorat a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi reanalizată

Teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi va fi reanalizată de o nouă comisie a CNATDCU.

Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică a contestat ultima decizie luată de Consiliul de Atestare a Titlurilor și Diplomelor Universitare care a stabilit că nu poate fi vorba de plagiat în lucrarea de doctorat a Codruței Kovesi.

Noua comisie care va reanaliza lucarea de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi va fi formată din 3 specialiști. Decizia pe care o iau aceștia va fi apoi votată de consiliul general al CNATDCU – a precizat pentru Mediafax, Marius Andruh, vicepreședintele Consiliului de Atestare a Titlurilor și Diplomelor Universitare.

În decembrie, anul trecut, CNATCU a stabilit nu se impune retragerea titlului de doctor în cazul Codruței Kovesi. O astfel de măsură ar fi mult prea drastică, în condițiile în care comisia a constatat că pot fi considerate plagiat 20 de pagini din 444, adică aproape 4% din lucrare. În plus, aceste pagini sunt în introducerea lucrării, nu în partea de creație științifică.

Fostul deputat Sebastian Ghiță, anchetat de procurorii anticorupție a spus, că, în 2012, când a fost analizată prima oară lucrarea de doctorat a șefei DNA, ar fi participat, alături de alți demnitari, la falsificarea raportului privind teza de doctorat. Recent, a făcut publică și o factură privind zborul pe care l-ar fi efectuat, cu un avion privat, la Cluj, alături de fostul ministru, Mihnea Costoiu, pentru a o acoperi pe Laura Codruța Kovesi.

“Este o tehnică de manipulare și îmbinare a unor chestiuni adevărate cu minciuni. Poate factura este adevărată, dar este folosită în alt context” – a spus procurorul șef al DNA, într-un interviu acordat site-ului ziare.com. Laura Codruța Kovesi a atras atenția că pe factura respectivă se menționează că în 2009 a fost făcut comanda pentru un avion privat:

”Cum e făcută în 2009 o comandă pentru un avion privat, ştiind că în 2012 Codruţa Kovesi va fi investigată pentru plagiat?” – se întreabă șefa DNA.

 

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi vine miercuri la Interviurile Europa FM.

Anca Grădinaru va discuta cu invitata sa despre inițiativele Ministerului Justiției de a modifica mai multe legi în baza cărora funcționează Justiția, despre propunerea unei grațieri colective, dar și despre acuzațiile pe care fostul deputat Sebastian Ghiță i le-a adus procurorului șef al DNA.

Emisiunea Interviurile Europa FM o puteţi urmări în direct, de la ora 12.00, pe pagina de facebook Știrile Europa FM.

Puteţi trimite întrebările şi opiniile voastre direct pe pagina de Ştirile Europa FM sau folosind hashtag-ul #interviurieuropafm în rețelele de socializare.