Confidenţialitate

Lucian Șova, propus la Transporturi: Minutul de lucru al unui ministru este prea scump pentru a-l petrece pe șantiere

Nu ministrul trebie să stea pe șantiere, ci secretarii de stat. Este opinia social-democratului Lucian Șova, ministru propus de coaliția PSD-ALDE pentru portofoliul Transporturilor.

Lucian Șova a declarat, după audierea din Parlament, că minutul de lucru al unui ministru al Transporturilor este prea scump pentru a călători către diverse şantiere unde lucrările sunt întârziate.

„Sunt în execuţie peste 150 de kilometri de autostradă şi lucrul acesta îl ştiţi foarte bine cu toţii, însă în cele două zile am aprofundat atât cât se putea informaţia din Ministerul Transporturilor. Ştiu că există unele probleme privind recepţia unor anumite segmente şi de aceea am evitat să dau cifre exacte. În continuare observăm că atunci când se fac recepţiile nu suntem scutiţi de unele surprize chiar din partea unor constructori de renume european. Lucrul acesta va constitui o prioritate din perspectiva mea în a evalua responsabilităţi, termene şi, desigur, calitatea lucrărilor.” Lucian Șova

Ministrul desemnat Lucian Șova a precizat că, alături de secretarii de stat, pe teren ar trebui să meargă șefii de companii cu responsabilități privind drumurile, care ar dispune de „aparate imense” pentru monitorizarea lucrărilor.

„Eu apreciez că minutul de lucru al unui ministru al Transporturilor este prea scump pentru a-l petrece şi călători către diverse şantiere. Îmi propun ca mâine la şedinţa pe care urmează să o organizez în situaţia în care voi avea calitatea de a face acest lucru, să precizez câteva exigenţe din această perspectivă. Apreciez că secretarii de stat trebuie să stea mai mult pe teren, că şefii de companii trebuie să-şi folosească aparatele imense pe care le au la dispoziţie pentru monitorizarea de manieră preventivă a ceea ce se întâmplă pe şantiere, astfel încât să evităm situaţii când am ajunge la recepţie să vedem că există neconformităţi şi să privim la segmentul de autostradă aparent gata şi să nu îl putem utiliza”. Lucian Șova