Lucian Bute neagă categoric că s-ar fi dopat

Boxerul român a susținut o conferință de presă în care a repetat că nu a luat niciodată substanțe interzise și că trăiește cel mai greu moment  al vieții sale. El a mai precizat că a luat doar ce i-a oferit preparatorul său fizic, în special suplimente pentru recuperare.
„Habar nu am ce este ostarina. Nu dau vine pe nimeni, dar ceva lipsește în această ecutie. Aștept analiza eșantionului B. Sper că va fi negativ. Voi lupta pană la capăt pentru a demonstra că nu am luat nimic. Sunt curat. Este cel mai rău lucru, mai rău ca toate meciurile pe care le-am pierdut, chiar și atunci când am fost învins de Carl Froch. Nu există comparație. Este ingrozitor”, a declarat Bute.
Ostarina poate avea aceleași efecte ca steroizii anabolizanți și poate ajuta la recuperarea fizică, a explicat directoarea laboratorului antidoping din Canada.
Lucian Bute lucrează din 2015 cu preparatorul fizic Daniel Ortega și spune că are încredere în el iar înaintea meciului cu Badou Jack ar fi consumat aceleași suplimente ca în ajunul confruntării cu James DeGale.

Amintim, Lucian Bute a fost depistat pozitiv cu ostarina, la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack, din 30 aprilie, desfăsurat la Washington și încheiat la egalitate. Dacă va fi găsit vinovat el va pierde bursa de 500 000 de dolari încasată pentru acest meci și va fi suspendat.

 

foto: montrealgazette.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS