Confidenţialitate

Lucian Bode a fost audiat la Curtea de Apel, în dosarul Hidroelectrica

Ministrul Afacerilor Interne a dat declaratii ca martor în dosarul care îi privește pe Elena Udrea și jurnalistul Dan Andronic.

În acest caz, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA, în decembrie 2017, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, iar jurnalistul Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă.

Procurorii DNA au retrimis dosarul Tribunalului Bucuresti anul trecut, dupa ce unul dintre inclupati, patronul Cancan, a recunoscut că a mediat o mită de 3,8 milioane de dolari primită de Elena Udrea.

Lucian Bode: „În 2017, am avut această calitate de martor în procesul d e urmărire penală, am dat și atunci o d eclarație la DNA, mi-am menținut această declarație în fața instanței, justiția trebuie să se înfăptuiască.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit DNA, patronul Cancan i-ar fi transmis ministrului Dezvoltării și Turismului de la acea vreme, Elena Udrea, o promisiune a unui om de afaceri, Bogdan Buzăianu.

Acesta ar fi intermediat suma de 5 milioane de dolari pentru ca Udrea sa-si exercite influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, și să mențină, în condiţiile deja negociate, contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

Lucian Bode era ministrul Economiei în 2012, când au avut loc unele dintre faptele din dosar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.