Loteria bonurilor fiscale: prima extragere, luni, 13 aprilie

Extragerea bonurilor fiscale câștigătoare presupune 3 etape: mai întâi, este extrasă luna în care a fost emis bonul: februarie sau martie. În etapa a doua, este extrasă o bilă cu ziua emiterii bonului, iar în etapa a 3-a sunt extrase trei bile ce reprezintă valoarea bonului.

Amintim, la loterie,participă toate bonurile fiscale cu o valoare între 1 leu și 999 de lei și care au fost emise între 2 februarie și 28 martie.

Cei care vor rata extragerea la televizor, vor putea consulta site-ul ministerului Finanțelor, pe cel al ANAF sau pe cel al Loteriei Române, deoarece aici vor fi publicate timp de 30 de zile rezultatele extragerii.

Persoanele care au bonuri câștigătoare se vor prezenta cu tichetul la ANAF până cel târziu pe 13 mai.

La ANAF, veți prezenta bonul fiscal în original și vi se va elibera o copie a bonului, pe care va fi scris conform cu originalul. Vi se va cere o copie a actului de identitate, iar la ANAF, veți completa o cerere de revendicare a premiului. Mare atenție! În această cerere, trebuie să menționați și un cont bancar unde vă vor fi virați banii câștigați ca premiu la Loterie.

Suma va fi virată de ANAF în termen de 60 de zile. În această perioadă, este verificată autenticitatea bonurilor, iar ANAF va calcula și valoarea premiilor. Statul a pus în joc 1 milion de lei, iar suma se va împărți la numărul de câștigători.

Guvernul și-a propus să organizeze loteria bonurilor fiscale lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni. Ocazional, vor fi extrageri speciale, de sărbători.