Confidenţialitate

Los Angeles: Primarul a declarat stare de urgență pe fondul creșterii numărului de persoane fără adăpost | AUDIO

În Los Angeles, primarul a instituit stare de urgență din cauza creșterii numărului de persoane fără adăpost. Decizia va ajuta autoritățile locale să impună mai repede măsuri pentru a-i ajuta pe acești oameni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt zeci de mii de oameni care dorm pe străzile din Los Angeles – al doilea oraș ca mărime din Statele Unite. Ultimele cifre arată cu sunt 40.000 de oameni în această situație.

Pentru a-i ajuta mai repede – Karen Bass, prima femeie aleasă primar al oraşului Los Angeles – a decis decretarea stării de urgență.

În următoarele zile, edilul a anunţat că va lua o serie de măsuri: de exemplu furnizând locuinţe temporare prin închirieri de apartamente şi camere de hotel.

Oraşul Los Angeles va găzdui Jocurile Olimpice de vară în anul 2028. Astfel, mulţi comentatori sunt de părere că primăria va fi mai motivată să rezolve problemele cu numeroasele corturi ale persoanelor fără adăpost. Acestea se află uneori la doar câţiva metri distanţă de magazinele de lux.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Lucian Bode, despre proiectul pilot care vizează montarea de brățări electronice: „Avem contractul încheiat pentru primele 964 de kituri necesare” | AUDIO