Loredana va interpreta imnul Marșului Diversității

Anunțul a fost făcut azi, la deschiderea săptămânii GayFest.

Loredana a devenit primul artist român care susține în mod public lupta împotriva discriminării minorităților sexuale. Ea și-a asumat rolul de amabasador al programului ‘Eu sunt! Tu?’, un program de prevenire HIV, prin care fundația PSI România își propune să creeze o comunitate gay mai responsabilă și mai unită.

Artista a declarat pentru Europa FM că s-a hotărât în urmă cu mult timp să fie alături de comunitatea LGBT. Loredana spune că nu se teme de eventualele critici pe care și le-ar atrage pentru că susține comunitatea gay.

Săptămâna aceasta, în cadrul GayFest, se desfășoară concerte, expoziţii, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme şi petreceri dedicate comunității LGBT, adică lesbiene, gay, bisexuali și transexuali.

Organizat din 2004 de Asociația Accept, GayFest se va încheia și anul acesta cu Marșul Diversității. Loredana este cea care va interpreta imnul marșului.

Marşul Diversităţii va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 17.00 – 19.00, pe traseul Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – metrou Izvor. Programul complet este postat pe site-ul dedicat evenimentului, www.gay-fest.ro.