Loredana a câștigat procesul cu Gabi Luncă

După ani de procese intentate de cântăreața de muzică lăutarească Gabi Luncă împotriva dreptului Loredanei de a cânta piesa “Într-o zi la poarta mea”, instanța i-a dat câștig de cauză Loredanei. Conform deciziei definitive a instanței ”piesa este din folclorul românesc și poate fi cântată de oricine”.

Gabi Luncă a fost obligată de instanță să-i plătească Loredanei atât cheltuielile de judecată din instanță de fond, cât și cele din recurs, suma totala ridicându-se la 102.000 lei, aproximativ 22.000 euro.

“Nu am comentat niciodată public pe parcursul procesului decizia doamnei Gabi Luncă de a mă da în judecată. Am un mare respect pentru munca fiecărui artist din orice domeniu, cum am un respect și o dragoste imensă pentru folclor pe care mi-am dorit mereu să-l aduc în actualitate, să-l fac cool și pentru generațiile noi. Folclorul reprezintă identitatea și rădăcinile noastre și-l cânt cu o mare bucurie în fața publicului de toate vârstele. În instanță au fost specialiști care au vorbit despre originile acestei piese și despre dreptul public de a fi folosită, noi ca artiști vorbim pentru public prin emoțiile spectacolelor noastre”, a declarat Loredana.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS