Lonely Planet: Top zece orase ce merita vizitate in 2015

Cunoscutul portal de călătorii Lonely Planet ne recomandă Washington, Viena sau Milano.

Washington este principalul oraș recomandat de Lonely Planet. Dincolo de rolul său în istoria și viața politică a SUA, Washingtonul este o atracție turistică prin numeroasele obiective care impresionează la tot pasul: Casa Albă, care a fost redeschisă și poate fi vizitată de publicul larg, sau muzeele naționale aflate sub cupola Institutului Smithsonian.

Următorul oraș în top este El Chalten, din Argentina. Se află în apropierea Parcului Național Los Glaciares, în provincia Santa Cruz, și este vizitat de iubitorii de drumeții, care găsesc aici locuri special amenajate pentru camping.

Părăsim continentul american și ajungem în Europa. Cunoscut drept capitala modei în Italia, orașul Milano va găzdui Expoziția Mondială 2015, cu peste o sută de țări participante.

În același top intră și orașul elvețian Zermatt, situat în apropierea masivului Mont Cervin. Este un adevărat rai pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

O altă recomandare a site-ului de călătorii este La Valletta, capitala Maltei. Orașul-port la Mediterană are o istorie impresionantă de aproape cinci sute de ani.

Urmează în top orașul Plovdiv din Bulgaria. Amestecul arhitectural de vechi și modern, amprentele lăsate de imperiile Roman, Bizantin și Otoman fac din acest al doilea oraș al Bulgariei o destinație interesantă de vacanță.

În 2015, ar trebui să vizităm și orașul Salisbury, aflat în sudul Angliei, cunoscut datorită ansamblului megalitic de la Stonehenge și al catedralei impresionante unde a fost semnat în urmă cu aproape 800 de ani – Magna Charta Libertatum.

Viena este o altă recomandare pentru 2015. Anul acesta, se sărbătoresc 150 de ani de la inaugurarea bulevardului ‘Ringstrasse’, de-a lungul căruia se Parlamentul, Primăria Vienei sau Opera de Stat. Un alt motiv să alegeți Viena: orașul va găzdui în luna mai, concursul Eurovision.

Lonely Planet include în top și Chennai – cel mai mare centru comercial, industrial și cultural din sudul Indiei, port la Golful Bengal. Turiștii vor găsi aici plaje impresionante și parcuri tematice.

Același site de călătorii ne recomandă și Toronto, gazda Jocurilor Pan Americane în 2015. Amatorii de senzații tari pot face o plimbare la cea mai mare înălțime din lume, legați doar cu un cablu de mijloc, cu mâinile libere.