LONDRA: În scandalul deportărilor, Amber Rudd demisionează de la şefia Internelor

Amber Rudd a demisionat din postul de ministru de Interne al Marii Britanii, anunţă Downing Street.

BBC aminteşte că, în ultimele zile, opoziţia de la Londra şi-a intensificat apelurile la demisie după ce s-a aflat despre planul secret al guvernului de a spori cu 10% numărul deportărilor de imigranți ilegali în „următorii câțiva ani”.

Înainte de a intra în politică, susţinându-l pe fostul premier conservator David Cameron, Amber Rudd a avut o carieră de succes în domeniul finanțelor.

Jurnaliştii britanici consemnează că Home Office se dovedeşte „cimitirul” multor cariere politice.

După izbucnirea scandalului, prin vocea lui Amber Rudd, guvernul britanic a anunţat că le va acorda compensaţii unora din imigranţii din Caraibe al căror statut a fost considerat ilegal după decenii de şedere în Regatul Unit şi va renunţa la taxele solicitate până acum acestora pentru acordarea cetăţeniei.

Cei cunoscuţi sub denumirea generică de migranţi „Windrush”, după numele unei nave legate de primul val important de imigranţi din Caraibe din perioada postbelică, nu vor fi obligaţi nici să suţină testul pentru acordarea cetăţeniei.

„Generaţia Windrush” a fost invitată în Regatul Unit pentru a suplimenta forţa de muncă, în perioada 1948-1971. Unora dintre migranţi li s-au solicitat ulterior documente pe care nu fuseseră obligaţi să le păstreze, iar unii au fost ameninţaţi cu deportarea.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS