LONDRA: Brexitul, principala temă a dezbaterii electorale dintre Johnson și Corbyn

Conservatorul Boris Johnson și contracandidatul său laburist, Jeremy Corbyn, s-au confruntat, marți seara, în cadrul primei dezbateri electorale organizate înaintea alegerilor generale care sunt programate la 12 decembrie, abordând în principal subiectul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, notează BBC.

Premierul în exercițiu a promis „finalizarea acestei mizerii naționale”, susținând că opoziția laburistă oferă „doar divizare și impas”.

În schimb, Jeremy Corbyn a transmis că partidul său va „rezolva” Brexitul prin a oferi poporului „ultimul cuvânt”, sugerând astfel organizarea unui al doilea referendum pe această temă.

Conform unui sondaj YouGov, părerile electoratului sunt împărțite în ceea ce privește câștigătorul acestei prime dezbateri.

Boris Johnson vrea să obțină majoritatea parlamentară în urma scrutinului de pe 12 decembrie pentru a putea încheia acordul cu Uniunea Europeană și pentru a putea retrage statul britanic din Blocul comunitar pe 31 ianuarie 2020.

Jeremy Corbyn susține, în perspectiva câștigării alegerilor de către Partidul Laburist, că va renunța la acordul negociat cu Bruxellesul și va pune bazele unuia nou care să stipuleze existența unei uniuni vamale și a unor relații mai strânse în cadrul unei piețe comune, pe care ulterior îl va transmite validării publice prin vot.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS