Londra: Atac armat cu un cuțit soldat cu un mort și cinci răniți

O femeie a fost ucisă în urma unui atac cu cuțitul în centrul Londrei. Alte cinci persoane au fost rănite după ce un tânăr de 19 ani a lansat atacul.

Atacatorul a fost prins de autorități care vor determina dacă acesta avea discernământ și dacă este vorba despre un act de terorism.

Atacul a avut loc în Piața Russel – Poliția a primit un apel la ora locală 22:33 în care se raporta că un bărbat înarmat cu un cuțit a fost văzut în timp ce ataca mai multe persoane. Polițiștii și paramedicii ajunși la fața locului au găsit șase victime.
O femeie de aproximativ 60 de ani a primit îngrijiri medicale pe loc, însă a murit la scurtă vreme. Alte cinci persoane au fost înjunghiate.

La ora 22:39  Poliția a arestat un tânăr de 19 ani. Forțele de ordine au folosit arme cu șocuri electrice pentru a-l imobiliza. Potirivit autorităților, tânărul ar putea avea probleme mentale, însă nu exclud nici varianta unui atac terorist.

Poliția londoneză va suplimenta cu 600 numărul ofițerilor de pe străzile capitalei britanice .

Piața Russel este o zonă frecventată de studenți și turiști – aici aflându-se mai multe universități, British Museum, precum și hoteluri. În mod normal piața se închide pe timpul nopții, autoritățile vor cerceta dacă atacul a vut loc în interiorul pieței și de ce aceasta era deschisă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS