Londra ar putea lua măsuri pentru restricţionarea imigraţiei din România şi Bulgaria

Ministerul britanic de Interne se gândește la introducerea controlului la granițe, pentru a bloca afluxul de imigranţi din unele state ale Uniunii Europene.

Într-un interviu pentru The Sunday Times, ministrul de interne Theresa May s-a declarat îngrijorată, de impactul pe care l-ar avea asupra economiei un nou val de europeni în căutarea unui loc de muncă.

Directiva Uniunii Europene privind libertatea de mişcare, ar trebui revizuită – susțin autoritățile de la Londra. documentul garantează acum dreptul celor 500 de milioane de cetăţeni europeni să călătorească liber în cadrul Uniunii.

Astfel, ar putea fi introduse vize pentru cetăţenii din unele ţări, în timp ce alţii ar putea merge în Marea Britanie liberi.

Ministrul britanic de interne nu a nominalizat însă ţările în privinţa cărora ar putea fi luate măsuri. În schimb, The Sunday Times susţine că vizate de restricţii temporare pe piaţa muncii sunt și România şi Bulgaria.

Și premierul David Cameron a semnalat deja intenţia Guvernului de la Londra de a renegocia relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană.