Confidenţialitate

Londra: A murit românca rănită în atacul din 22 martie

Femeia din România care a fost rănită în atacul din Londra, de pe 22 martie a murit, a anunțat Scotland Yard. Ea avea 31 de ani și era internată de două săptămâni în stare gravă.

Andreea Cristea si cu iubitul ei erau în vacanță, la Londra. În momentul atacului, cei doi se aflau pe Podul Westminster, când un bărbat a intrat cu mașina în mulțime.

Românca a fost lovită cu mașina de terorist și aruncată în Tamisa, de unde a fost recuperată ulterior de echipele de salvare și transportată la spital.

Ea a suferit o intervenţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge, iar starea ei se îmbunătățise.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că este pregătit să suporte costurile aferente repatrierii trupului neînsufleţit din fondul de urgenţă aflat la dispoziţia ministrului afacerilor externe şi va menţine legătura, prin intermediul Ambasadei României la Londra, cu autorităţile britanice în vederea definitivării aspectelor legate de repatriere.

Atentatul din Londra este cel mai grav din ultimii 12 ani pentru Marea Britanie. Un bărbat, Khalid Masood a intrat cu mașina în pietonii de pe podul Westminster, apoi a înjunghiat un polițist. Patru oameni au fost uciși și 40 au fost răniți în urma atacului.

Atacatorul a fost ucis.