Locuitorii din Fagaras au ramas fara mijloace de transport in comun (AUDIO)

E vorba de un oraș cu aproximativ 30 de mii de oameni.

Consiliul local a reziliat contractul cu firma care asigură acest serviciu și nu a găsit o altă firmă de transport care să o înlocuiască.

Fără mijloace de transport în comun. Se întâmplă în 2014, într-un oraș din România cu o populație de aproximativ 30.000 de locuitori. Este vorba despre Făgăraș, unde consiliul local a reziliat contractul cu firma care asigura acest serviciu și nu a găsit o altă firmă de transport care să o înlocuiască.

De aproape jumătate de an, în orașul Făgăraș nu mai circulă niciun autobuz. Primăria a decis rezilierea contractului cu firma de transporturi concesionară, după ce reprezentanții societății nu au îndeplinit o serie de obligații din caietul de sarcini. Așa se face că începând cu luna februarie a acestui an, făgărășenii nu au mai avut la dispoziție mijloace de transport în comun. Ulterior rezilierii contractului, Primăria Făgăraș a organizat 2 licitații pentru atribuirea acestui serviciu unei alte firme de transport. Potrivit reprezentanților primăriei, la aceste licitații s-au înscris însă numai firme care nu îndeplineau condițiile minim obligatorii pentru efectuarea transportului în comun pe raza orașului.

Cei mai afectați de această situație sunt făgărășenii cu copii care locuiesc în cartierele îndepărtate de centrul localității. Aceștia au la dispoziție doar taxiurile pentru a ajunge rapid acolo unde își doresc. Mai mult, elevii anumitor unități de învățământ sunt nevoiți să parcurgă zilnic câțiva kilometri pe jos pentru a ajunge la școală.

Pentru rezolvarea acestei situații, reprezentanții Primăriei Făgăraș spun că vor organiza o nouă licitație peste câteva săptămâni și speră că vor avea cui să concesioneze de această dată serviciul de transport în comun.