Confidenţialitate

Un locuitor din cartierul Greenfield face greva foamei în fața Primăriei Generale pentru că nu există căi de acces către București | AUDIO

Calvarul celor 6.500 de bucureșteni din cartierul Greenfield – care nu au căi de acces. Un bărbat a intrat în greva foamei în fața Primăriei Generale. Cere – ca și ceilalți locuitori ai cartierului – redeschiderea drumului de acces auto prin Pădurea Băneasa spre oraș. Drumul a fost închis la începutul anului, iar de atunci oamenii stau zilnic zeci de minute în trafic, pe singurul drum disponibil. Primăria Capitalei nu a rezolvat problema; a avut doar tentative care s-au blocat în Consiliul General.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Drumul forestier Vadul Moldovei din Pădurea Băneasa, care asigura o cale de acces suplimentară către cartierul Greenfield, a fost închis la începutul anului de către Romsilva, pe motiv că nu este destinat circulației publice. Ce a urmat?

„Toți părinții își duc copiii dimineața adormind pe bancheta din spate, chinuind copiii ca să plece foarte devreme. Să nu fie aglomerat”, ne povestește Florin Sandu, rezident al cartierului.

În urma nemulțumirilor exprimate de locuitori, mai multe instituții au decis că drumul poate fi redeschis permanent.

Edilul Capitalei, Nicușor Dan vrea însă o soluție temporară. „Domnul primar nu acceptă redeschiderea permanentă, ci temporar ar vrea dânsul. După consultările care au avut loc între toate instituțiile, inclusiv Romsilva și Ministerul Mediului, s-a hotărât că legal este doar cu varianta permanentă”, a spus Florin Sandu.

Sursa foto: Cristian Cilibiu

Sursa foto: Cristian Cilibiu

Sursa foto: Cristian Cilibiu

Florin Sandu a decis să intre în greva foamei până când problema va fi soluționată

„Ceea ce fac eu este un gest de disperare, adică nu mai știm ce să facem”, a mai spus Florin Sandu.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Municipiului București, spune că, până la sfârșitul anului, va fi disponibilă o nouă rută care să fluidizeze traficul pentru locuitorii din zonă: „O reconfigurare a traficului de sub piciorul sud al podului peste Centura București. Sperăm să fie implementată până la 1 ianuarie, pentru a asigura accesul mult mai rapid cu o minimă de intervenție”.

În ceea ce privește rezolvarea problemei cu drumul forestier, viceprimarul spune că o parte ar ține de Primăria Sectorului 1, iar cealaltă parte de Primăria Municipiului București, care trebuie să ceară ca acest drum să fie deschis permanent, nu temporar.

L-am contactat și pe primarul general al Capitalei. Așteptăm un punct de vedere oficial.

Sursa colaj foto: Cristian Cilibiu

Citește și: ANM: De vineri noapte ninge la munte. Cum este vremea în restul țării în weekend | AUDIO