Liviu Dragnea, audiat în dosarul angajărilor fictive

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este audiat, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Este vorba de dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

La precedentul termen de judecată din februarie, au fost audiaţi şase martori, printre care primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, dar şi foşti sau actuali angajaţi de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi de la Consiliul Județean Teleorman.

Astăzi, magistrații vor sta față în față și cu cei trei inculpaţi care şi-au recunoscut vinovăţia în acest dosar – Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica.

Eugen Vlad Ovidiu, fost vicepreşedinte al CJ Teleorman, a spus în sala de judecată că el nu avea atribuţii legate de Direcţia de Asistenţă Socială, susţinând că activitatea acestei instituţii era în coordonarea secretarului CJ Teleorman şi a preşedintelui consiliului de atunci – Liviu Dragnea.

Ioana Peşte, unul dintre martori, care lucrează din 1996 la Departamentul Resurse Umane din cadrul Protectiei Copiluluui Teleorman, le-a spus judecătorilor că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica erau considerate „vedete” în cadrul instituţiei.

La audierile din octombrie anul trecut, mai mulți protestatari prezenți la sediul ICCJ i-au fluturat șefului PSD o pereche de cătușe prin fața ochilor.

La ieșirea din instanță, Liviu Dragnea a fost flancat de mai mulți bărbați – Președintele PSD a spus că nu-i cunoaște.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, şi Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS