Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul fostei soții

Președintele PSD Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA în dosarul fostei soții, Bombonica Prodana. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Liviu Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman.

DNA îl acuză pe Liviu Dragnea de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și
instigare la fals intelectual, în formă continuată.

Potrivit DNA, ”În perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.”

În realitate, spun procurorii, cele două persoane și-au desfășurat activitatea la PSD Teleorman, condus atunci de Liviu Dragnea. În acea perioadă, cele două angajate de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman au primit salarii în valoare de 91.000 de lei.

În acest dosar este suspectată de abuz în serviciu și fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

„Este vorba despre același dosar în care a fost chemată soția mea. Sunt suspectat că două angajate de la Direcția de Protecție a Copilului care nu ar fi venit la serviciu și aș fi îngăduit acest lucru și am calitatea de suspect. Am luat act. Nu cred că situația aduce un prejudiciu de imagine partidului, vom vedea la alegeri”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a ieșit din sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Acesta a mai precizat că fosta sa soție, Bombonica Prodana, nu a făcut nicio angajare și „nici nu a intervenit la conducere”.

Alături de Bombonica Prodana mai sunt cercetaţi Floarea Alesu, la data faptelor director general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi Jenica Dumitru, şef Serviciu Resurse Umane, Juridic şi Contencios. Procurorii îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar au mai fost puşi sub urmărire penală Claudiu Balaban şi Remus Boboc, amândoi şefi de servicii în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman.

“ În perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea şi Dumitru Jenica, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menţinerea în funcţii şi implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajaţi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman”, în condiţiile în care aceştia nu au prestat vreo activitate şi nu s-au prezentat la serviciu, precizează DNA.

Cei patru angajaţi ar fi încasat ilegal sume de peste 150.000 lei, prejudiul din dosar.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS