Confidenţialitate

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA în dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Tel Drum. Dosarul ajunge pe masa judecatorilor la 5 ani de la deschiderea anchetei pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și alte infracțiuni. Alături de fostul preşedinte al PSD au mai fost trimiși în judecată alți 8 funcționari din Teleorman, precum și firma Tel Drum.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală, reprezentanți ai Tel Drum SA și ai altor societăți comerciale.

Grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 pentru a obține fraudulos fonduri publice, inclusiv europene.

Pentru funcționarea grupului infracțional organizat ar fi fost necesară privatizarea Tel Drum, trecerea ei din proprietatea Consiliului Județean Teleorman, prin persoane interpuse, în patrimoniul lui Liviu Dragnea, achiziționarea din fonduri publice a unui utilaj de asfaltare și atribuirea, în mod discreționar, a contractelor.

Potrivit rechizitoriului, Tel Drum și-a adjudecat ilegal contracte de reabilitare a zeci de kilometri de drumuri județene din Teleorman, în valoare de peste 176 de milioane de lei, dintre care mai bine de 20 de milioane de euro din fonduri europene.

Liviu Dragnea ar fi emis și semnat – cu încălcarea legii – actele necesare pentru atribuirea contractelor. Acestea au inclus condiții restrictive ce avantajau Tel Drum.
Pentru a se asigura că Tel Drum va câștiga una dintre licitații, Liviu Dragnea, cu ajutorul a doi funcționari publici, ar fi obținut modificarea ilegală a proiectului tehnic, prin introducerea de condiții restrictive și majorarea devizului lucrărilor și l-ar fi determinat pe un funcționar să predea documente false la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Citește și: Zborul către Maldive efectuat de Liviu Dragnea și iubita lui, în 2019, decontat din subvenția de la stat