Confidenţialitate

Liviu Dragnea se poate întoarce să lucreze în atelierul auto din penitenciar

Fostul lider PSD și președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, se poate întoarce să lucreze la atelierul auto al Penitenciarului Rahova.

Judecătoria Sectorului 5 i-a admis contestaţia, iar decizia este definitivă.

În iunie anul trecut, de după gratii, fostul lider al PSD i-a dat un interviu online fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu.

Cum interviul nu a fost autorizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, conducerea închisorii l-a sancţionat pe fostul lider PSD cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Dragnea a contestat decizia în instanţă, pentru că zilele muncite îi reduc durata detenţiei.Liviu Dragnea execută o pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Fostul lider PSD se află după gratii din mai 2019 și recent, a fost pus din nou sub urmărire penală pentru trafic de influență și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, legat de banii care ar fi fost dați pentru a participa în 2017  la ceremonia de instalare a lui Donald Trump la Casă Albă.

Liviu Dragnea mai este inculpat în dosarul TelDrum, pentru abuz în serviciu, deturnare de fonduri europene și constituire de grup infracțional organizat.