Confidenţialitate

Liviu Dragnea promite ajutoare bănești săracilor din Republica Moldova

Liviu Dragnea nu se declară doar favorabil unirii cu Republica Moldova, ci le promite autorităților de la Chișinău mai mulți bani din partea Guvernului României.

Liderul PSD vorbește de un amplu plan de investiții prin companiile de stat românești, dar și de un sprijin direct pentru moldovenii cu venituri mici.

Suma exactă ar urma să se stabilească în această vară.

„Este important ca în perioada următoare Guvernul şi Parlamentul să facă nişte acţiuni concrete şi este un plan destul de bine structurat, discutat cu domnul preşedinte Candu în toamnă, cu Guvernul Republicii Moldova, de sprijin serios din punct de vedere economic, sprijin financiar. În vară, la rectificare se va aproba şi aloca o sumă semnificativă pentru a reprezenta un sprijin drect pentru cetăţenii din Republica Moldova care au veniturile foarte mici”, a spus Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Promisiunile făcute de Liviu Dragnea în prezența președintelui Parlamentului de la Chișinău, Adrian Candu, vin în contextul în care în noiembrie la Chișinău vor avea loc alegeri.

Pe de altă parte, românii din Republica Moldova sunt de mai mulți ani o miză electorală pentru politicienii de la București.

Din 2010, guvernele de la București promit 100 de milioane de euro fonduri nerambursabile nerambursabile care să fie plătite până anul viitor.

În prezent, Chișinăul contează pe lansarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău, pe extinderea SMURD pe tot teritoriul Republicii Moldova, dar și pe bursele de studii în România.