Liviu Dragnea, invitat la audieri în Comisia de Control a activității SRI din Parlament

Președintele PSD, Liviu Dragnea, ar urma să prezinte explicații parlamentarilor din comisie despre războiul dus cu serviciile de informații.

Între subiectele ce ar putea fi abordate: acuzațiile la adresa Serviciului de Protecție și Pază – SPP – care i-ar spiona pe demnitari.

Președintele Comisiei SRI din Parlament, social-democratul Claudiu Manda, nu a putut să explice de ce se implică această comisie în scandal.

Manda a admis: Liviu Drangea mai degrabă s-a auto-invitat la audieri.

„Am văzut solicitarea domnului Dragnea de a veni la Comisia de Control a activității SRI. Sigur, va fi invitat la Comisia de Control a activității SRI. În prima ședință probabil că vom discuta acest aspect. Sunt câteva aspectate în care s-a făcut referire la domnul Dragnea în cadrul comisie și probabil că sunt și alte lucuri pe care domnul Dragnea vrea să le aducă în atenția comisiei. Noi suntem Comisia de Control a activității SRI, nu știu dacă va face domnia sa vreo referire la SPP. Am văzut referirile făcute îns pațiu public”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cel mai probabil, Liviu Dragnea ar urma să fie audiat în Comisia SRI din Parlament săptămâna viitoare.

Aceeași Comisie trebuie să discute o sesizare făcută de scriitoarea și activista Alina Mungiu Pippidi, care reclamă faptul că în cadrul Serviciului de Protecție și Pază ar exista și un serviciu de informații propriu, pe lângă cele oficiale ale statului.

Din nou, președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda:

„Este o scrisoare deschisă pe care am primit-o din partea domanei Pippidi. Vreau să spun că am primit această scrisoare și că în prima ședință vom discuta despre faptul că ar fi exitat la SPP un serviciu secret. În prima ședință de comisie vom discuta despre această scrisoare și dacă atunci putem să avem o conlzuie, dacă are vreo legătură cu comisa noastră, dacă va fi poate trimisă la o altă comisie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS