Liviu Dragnea: În prima sa şedinţă, guvernul Dăncilă va amâna termenul de depunere a Declaraţiei 600

După reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni, preşedintele formaţiunii a anunţat că, în prima şedinţă a noului guvern, va fi adopta ordonanţa care să amâne, până la 1 martie, termenul de depunere a Declaraţiei 600.

“Am discutat cu premierul desemnat Viorica Dăncilă şi a asigurat fără niciun fel de ezitare că în prima şedinţă de Guvern, pe care o va ţine pe 31 ianuarie, va adopta ordonanţa de amânare a termenului de depunere a Declaraţiei 600”, a spus Liviu Dragnea.

Completarea formularului devine obligatorie pentru mai toţi cei care obţinut în 2017 venituri în afara celor salariale, a căror valoare cumulată depăşeşte 22.800 de lei.

Se estimează că peste 200.000 de persoane vor trebui să depună declaraţia, care vizează obligaţiile referitoare la contribuţiile sociale, respectiv contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Site-ul Fiscului s-a blocat luni, la prânz, din cauza avalanşei de cereri.

“Am discutat despre Declaraţia 600. Am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima şedinţă de Guvern, să adopte o ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declaraţiei 600, cu condiţia să găsească soluţia pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuţii să rămână asiguraţi în sistemul de asigurări şi să găsească o soluţie civilizată pentru a elimina disconfortul celor care au fost sau care ar trebui să depună această declaraţie”, afirma Liviu Dragnea înainte şedinţei CEx.

“Recunosc că m-a luat şi pe mine prin surprindere şi, după cum foarte bine ştiţi, m-am exprimat public acum două săptămâni, când am cerut şi eu ANAF să facă ceva în sensul acesta, să găsească o soluţie, să nu blocăm toată ţara la ghişeu”, a precizat fostul premier Mihai Tudose, în mandatul căruia s-a adoptat schimbarea.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS