Liviu Dragnea explică debarcarea guvernului Tudose

În ziua în care executivul condus de Viorica Dăncilă a obţinut votul de învestitură în legislativ şi a depus jurământul la Palatul Cotroceni, liderul PSD a oferit explicaţii despre schimbarea lui Mihai Tudose şi a guvernului său.

„Se ajunsese la o stare de tensiune între guvern, pe de o parte, şi PSD şi chiar coaliţie în ansamblu, pe de altă parte. Toate motivele, mie cel puţin, îmi este greu să le identific până la ora asta. L-am văzut pe Mihai Tudose – i-am şi mulţumit azi în plenul Parlamentului – cum a evoluat după ce nu a mai fost prim-ministru, a redevenit acelaşi coleg glumeţ, pozitiv şi foarte deschis. Poate tensiunea de acolo, poate influenţa unora sau altora, manipulările cu care a fost înconjurat în permanenţă, consilier sau consilieri care au stat în permanenţă lângă el la guvern, şi care îi spuneau probabil lucruri neadevărate şi îl încărcau foarte negativ, cert este că se ajunsese la o situaţie în care partidul, în marea lui majoritate, a considerat că lucrurile nu pot evolua într-o direcţie bună”, a precizat Liviu Dragnea la Antena 3, consemnează Agerpres.

Fruntaşul social-democrat a reamintit că demisia lui Mihai Tudose a fost cerută de 60 din cei 68 de membri ai Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat în privinţa unui scenariu vehiculat de presă şi analişti, conform căruia Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose ar fi avut „relaţii strânse cu persoane din zona serviciilor secrete”, Liviu Dragnea nu a exclus o astfel de posibilitate.

Preşedintele PSD a susţinut că, în ceea ce priveşte propunerile de prim-ministru de-a lungul ultimului an, el nu a negociat cu nimeni, „nici cu vreun sistem, nici cu vreo instituţie, nici măcar cu preşedintele României”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS