Liviu Dragnea, după punerea sub urmărire penală: Resping categoric orice acuzaţie

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, după începerea urmăririi penale împotriva sa, că respinge orice acuzaţie a DNA, că nu a constituit niciodată vreun grup infracţional şi că îşi menţine în continuare declaraţiile potrivit cărora nu are nicio legătură cu Tel Drum.

„Astăzi am fost la DNA sa îmi iau în primire al treilea dosar (…) Am citit cu atenţie comunicatul DNA, i-am ascultat pe procurori cu atenţie. Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric orice acuzaţie. Menţin ceea ce spun de ani de zile, că nu am legături cu această societate comercială. În rest, o să vedem pe ce se bazează acele acuzaţii”, a declarat Dragnea.

El a mai spus că nu a constituit niciodată niciun grup infracţional organizat şi că aşteaptă să vadă probele.
DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat că punerea sa sub acuzare de către DNA şi zvonul potrivit căruia mai multor lideri social-democraţi le vor fi deschise dosare penale în perioada următoare este un atac virulent, miza fiind preluarea PSD.

”Din păcate am auzit şi eu zvonul ăsta (că mai multor lideri PSD li se pregătesc dosare penale – n. red.) şi, cu toată seriozitatea, pentru mine şi pentru mulţi colegi de-ai mei, aproape pentru toţi, nu mai este un secret: este un atac violent, miza fiind preluarea PSD”, a susţinut Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se aşteaptă să ajungă la DNA mai mulţi lideri PSD, Dragnea a răspuns: ”Eu sper să nu. Aşa am auzit şi eu. Sper să nu, sper să se oprească”.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS