Liviu Dragnea, despre evaluarea activității procurorului general: „Este foarte îndreptățită”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că evaluarea procurorului general al României, Augustin Lazăr este „foarte îndrptățită”.

El a adăugat că există și posibilitatea ca, în urma acestei evaluări, activitatea procurorului general să fie considerată foarte bună.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că evaluarea procurorul general al României, Augustin Lazăr, va dura o lună de zile.

Rezultatele evaluării ar urma să fie prezentate la sfârșitul lunii septembrie.

“Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procurorului general (…) n-a venit nici din senin, nici circumstanţial. Eu am observat de-a lungul timpului (…) cum Ministerul Public s-a îndepărtat treptat-treptat de la rolul constituţional pe care îl are. Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. (…) Voi face evaluarea în maxim 30 de zile, voi prezenta public rezultatele. Eu n-aş spune acum că vor fi negative sau pozitive, dar ca şi în precedent voi face o radiografie a activităţii manageriale desfăşurate de către procurorul general şi voi trage o concluzie”, a declarat Tudorel Toader.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS