Liviu Dragnea cere Guvernului să modifice hotărârea “ilegală” privind Codul fiscal

Liviu Dragnea acuză din nou Guvernul că minte pe tema scutirilor de taxe şi impozite pentru veteranii de război şi că a modificat în mod ilegal Codul fiscal, care este o lege organică.

Totodată, preşedintele PSD a cerut Guvernului să modifice Hotărârea de Guvern şi să-i tragă la răspundere pe toţi cei care au promovat şi care au susţinut acest act normativ.

Codul fiscal este “foarte clar”, iar atunci când a fost adoptat a fost dezbătută scutirea de impozite şi taxe, care se referă atât la clădirile aflate în proprietate, cât şi la cele aflate în coproprietate, a spus Liviu Dragnea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Domnul Cioloş vrea să fie ca şi Croitoraşul cel viteaz. Dumnealor au spus că au fost obligaţi să pună acele articole în Hotărârea de Guvern de interpretare a Codului fiscal pentru că vezi, Doamne, este o greşeală în Codul fiscal sau este o scăpare în Codul fiscal. Este o minciună. Ce a făcut acest Guvern? Pentru faptul că funcţionarii din Ministerul de Finanţe în orice act normativ caută să vadă cum mai pot lua câţiva lei de la fiecare român, indiferent de condiţia socială, au venit şi au interpretat într-un mod ilegal, de fapt au modificat într-un mod ilegal, au completat într-un mod ilegal o lege organică. Codul Fiscal.”

Anterior, Liviu Dragnea a amenițat din nou cu moțiunea de cenzură, afirmând că va avea luni o discuție pe aceAstă temă cu copreședintele ALDE.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“După acest comportament, începem să ne gândim serios. Luni voi avea o întâlnire cu domnul Tăriceanu. Luăm în calcul serios, pentru că ceea ce au făcut acum arată, dincolo de dispreţ, şi faptul că nu au niciun fel de respect faţă de lege. Este o lipsă de informare crasă.”

În replică la acuzaţiile PSD, lansate acum două zile, cu privire la Codul fiscal, premierul Dacian Cioloş a declarat că problemele privind impozitele plătite de veterani nu sunt provocate de Guvernul său, ci sunt ale celor care au elaborat iniţial actul, şi nu va mai accepta ca cei care au “minat” terenul prin inacţiune sau greşeli să acuze Cabinetul său, care trebuie să tot repare aceste probleme.

Șeful Guvernului a spus că a cerut deja Ministerului de Finanţe să rezolve problema şi să caute soluţii pentru ca veteranii şi familiile lor să plătească în continuare impozitul cu deducerile la care au dreptul.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS