Confidenţialitate

Liviu Dragnea cere explicații în legătură cu moartea lui Dan Adamescu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, astăzi, ministrului Justiției, să anunțe public câți oameni au murit în închisorile din România, făcând referire la ultimul deces, omul de afaceri Dan Adamescu, despre care familia lui spunea că a luat nenumărare bacterii din închisoare.

“Azi-noapte a murit un om în penitenciar”, a declarat Liviu Dragnea, făcând referire la omul de afaceri Dan Adamescu, decedat în noaptea de luni spre marți.

Dragnea a anunțat că în foarte scurt timp ministrul Justiției trebuie să anunțe câți oameni au murit în închisorile din țară, susținând că un om care nu are condamnare la moarte nu trebuie să își piardă viața după gratii.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marţi, a anunțat  într-o intervenție televizată nora acestuia, Adriana Constantinescu.

“Nu mai este printre noi. De ziua Unirii s-a dus. A fost o tortură. Asta a fost. O tortură. Cu semnătura judecătorilor și a procurorilor. O tortură. S-a stins din viață la faimosul spital. Toți judecătorii care au semnat sentința lui. Toți care nu s-au uitat cel puțin pe documentele de la medici.

Condițiile din închisoare, toată lumea, tot sistemul, au ținut un om și l-au torturat. Pur și simplu a fost toturat în închisoare, în spital și uite că nu a mai putut să lupte. S-a dus să își facă operație la genunchi, a cerut să fie eliberat, își făcuse o treime din pedeapsă, toată lumea a spus că starea lui este foarte gravă, trebuie să plece acasă, nu mai poate să stea acolo, am cerut arest la domiciliu, orice numai să trăiască”, a declarat Adriana Constantinescu.

Femeia spunea, pe 26 decembrie, că omul de afaceri “a venit cu nenumărare bacterii din închisoare”.

La finele lunii noiembrie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiţionată depusă de Dan Adamescu.