Liviu Dragnea: Am rugat-o pe Viorica Dăncilă să analizeze reducerea sumelor alocate serviciilor secrete

Liderul PSD a declarat, duminică, în prima apariția publică din acest an că a rugat-o pe premierul Viorica Dăncilă să analizeze posibilitatea reducerii sumelor alocate serviciilor secrete și să le redistribuie pentru sănătate.

„I-am rugat să analizeze sumele serviciilor secrete. Cred că sumele importante de aici pot fi relocate în sănătate de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită cu toți copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranță națională. Program pentru diabet. Și doamna prim-ministru cu domnul ministru au spus că vor analiza, dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament.

Întrebat dacă nu este necesar avizul CSAT pentru a face această modificare, fruntașul social-democrat a răspuns:

„E nevoie de avizul lui Iohannis și pentru viață? Parlamentul nu cere aviz de la nimeni!”.

Bugetele Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Protocol şi Pază şi al Servicului de Telecomunicaţii speciale au creşteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% şi 69% faţă de anul trecut. Bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creştere de 4,8% faţă de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicații Speciale de 604 milioane lei, cu o creştere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creştere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creştere cu 8,5%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS