Confidenţialitate

Liviu Dragnea: Acţiunea DNA în dosarul ‘Belina’ este un atac violent la adresa Guvernului

Într-o emisiune tv, referind-se la dosarul ‘Belina’, şeful PSD a acuzat că acţiunea Direcţie Naţionale Anticorupţie este ‘o ficţiune’, ‘un atac violent la adresa Guvernului şi are ca miză distrugerea PSD’.

Vicepremier şi ministru al Dezvoltării în actualul guvern, Sevil Shhaideh este urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru de abuz în serviciu. În 2013, pe când era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, aceasta ar fi avizat trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, instituţie care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale. Rovana Plumb, fost ministru al Mediului, actual ministru al Fondurilor Europene, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu.

Situaţia celor două va fi dezbătută, luni, în Biroul Permanent Naţional al PSD.

Liviu Dragnea a negat că ar fi beneficiat în vreun în fel de trecerea suprafeţelor de teren respective de la Consiliul Judeţean Teleorman la firma TelDrum.

‘Mi se pare un atac violent la guvern, pentru că discutăm despre o Hotărâre de Guvern care face parte din categoria celor câteva sute sau chiar mii care au fost adoptate în România, de transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. (…) E un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, un consiliu judeţean. Nu sunt sigur că nu au mai fost în istorie transferuri de proprietate către o autoritate locală pentru ca acolo să se facă o investiţie privată. Ieri am primit o informaţie că un mare concern doreşte să fac o investiţie uriaşă în România şi are nevoie de 80-100 de hectare. Credeţi că mai poate semna cineva din Guvern un transfer de teren după această poveste?, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

‘Mi se pare un atac violent la guvern, pentru că discutăm despre o Hotărâre de Guvern care face parte din categoria celor câteva sute sau chiar mii care au fost adoptate în România, de transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. (…) E un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, un consiliu judeţean. Nu sunt sigur că nu au mai fost în istorie transferuri de proprietate către o autoritate locală pentru ca acolo să se facă o investiţie privată. Ieri am primit o informaţie că un mare concern doreşte să fac o investiţie uriaşă în România şi are nevoie de 80-100 de hectare. Credeţi că mai poate semna cineva din Guvern un transfer de teren după această poveste?’, a adăugat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai susţinut că a primit informaţii conform cărora procurorii DNA ar urma să ajungă şi la fiul său.

Citește și:
Sevil Shhaideh, urmărită penal în dosarul „Belina”, DNA cere Parlamentului și urmărirea penală a Rovanei Plumb
VERIFICAT DE EUROPA FM: A favorizat sau nu Victor Ponta, prin actele Guvernului, compania Tel Drum?

E. Nicolicea (PSD): „Președintele Iohannis nu o poate suspenda din funcție pe Sevil Shhaideh”