Confidenţialitate

Liviu Dragnea a cerut suspendarea tragerii la sorți a completurilor de 5 judecători

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, judecat pentru corupție și condamnat într-o primă etapă, a încercat să blocheze tragerea la sorți a judecătorilor din completurile de 5 magistrați de la Înalta Curte de Casație și Justiție, din această dimineață.

Asta după ce tot el, la începutul lunii octombrie, a dat în judecată Înalta Curte și colegiul său de conducere care stabilize că tragerea la sorţi a noilor completuri de 5 judecători se va face la începutul anului următor.

Liviu Dragnea a cerut Înaltei Curți să suspende tragerea la sorți programată pentru ora 10.

Potrivit unor surse oficiale, liderul PSD a scris că cere acest lucru în temeiul deciziei Curții Constituționale de miercuri, care a stabilit că instanţa supremă trebuie să ia măsuri de îndată, pentru a forma completurie de 5 judecători, în urma tragerii la sorți a tuturor componenților.

Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.

Cererea lui Liviu Dragnea a rămas să fie analizată, deși a rămas fără obiect, pentru că tragerea la sorți s-a făcut deja.

Astfel, inculpați precum Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, omul de afaceri Sebastian Ghiţă şi fostul judecător de la CCR Toni Greblă au aflat de cine vor fi judecați.

Liderul Camerei Deputaților va primi următoarea sentință din partea completului 1, din care fac parte 4 femei judecător.