Livia Stanciu nu ar fi de acord cu initiativa legislativa care prevede inchisoare pentru jurnalistii si magistratii care publica informatii din dosarele penale

Livia Stanciu despre initiativa legislativa care trimite ziaristii la inchisoare daca publica informatii din dosarele penale: Nu as fi adepta a modificarii in sensul propus de domnul Serban Nicolae. Modificarea vizeaza orice persoana, inclusiv presa.

Președinta Instanței Supreme – Livia Stanciu – spune că nu este de acord cu tragerea la răspundere a celor care dezvăluie informaţii nepublice din dosare penale aflate în cercetare.

Guvernul anunța ieri că a avizat pozitiv o modificare legislativă în acest sens care presupunea închisoare de până la 5 ani pentru cei care încalcă legea.

Ulterior, Executivul s-a răzgândit, a schimbat comunicatul și a spus că, de fapt, avizul a fost unul….negativ.

Livia Stanciu se declară împotriva unor astfel de prevederi care vizează, în primul rând, jurnaliștii

Proiectul de lege aparține senatorului PSD Șerban Nicolae. Inițiativa a trecut tacit de Senat și va fi supusă votului final în Camera Deputaților.

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție spune că își va exprima punctul de vedere și la Comisia Juridică din Cameră.

Așadar, dacă legea va trece şi de Camera Deputaţilor, şi jurnaliştii riscă să ajungă după gratii dacă publică date din dosarele penale.

Senatorul Șerban Nicolae insistă însă că nu presa ar fi ţinta modificărilor, ci doar cei care transmit informațiile către jurnaliști.