Confidenţialitate

Lista de așteptare pentru programări la vaccinarea anti-Covid, disponibilă din 15 martie

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid a anunțat, duminică după-amiază, că lista de așteptare pe platforma de programare pentru vaccinare va fi disponibilă de a jumătatea lunii martie.

„Din 15 martie, această listă va fi disponibilă și fiecare persoană care va dori să se vaccineze o poate accesa, înscriindu se pe această listă, dar trebuie să ținem cont de ceva, după ce va deveni valabilă această listă, ocuparea unui loc se va face doar din această listă de așteptare. Nu vor mai exista persoane care se vor putea programa direct pe un loc liber”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Potrivit lui, etapa a treia a campaniei de vaccinare ar putea debuta în aprilie.

„În ceea ce privește etapa a treia (…) în momentul în care va fi disponibilă acea listă de așteptare, iar vaccinarea efectivă cred că va debuta în aprilie, așa cum am anunțat”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a transmis că de luni, 1 martie, vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi şi vor fi zile în care se va depăşi cifra de 40.000 de persoane imunizate.

Potrivit acestuia, scăderea numărului de vaccinări din ultimele zile a fost cauzată de numărul limitat de doze.

„Aş vrea să fac o precizare legată de această scădere din ultimele zile a numărului de persoane vaccinate la nivel naţional, a fost o scădere practic cauzată de numărul limitat de doze din luna februarie în sensul în care pe baza calendarului de livrare am blocat locurile la programare după 11 februarie şi am deschis noi locuri din 1 martie. De mâine vor fi cel puţin 30 de mii de persoane vaccinate în fiecare zi, vom avea zile în care vom depăşi 40.000 de persoane vaccinate. Această scădere din ultimele zile nu este cauzată de scăderea adresabilităţii persoanelor, ci a fost generată de lipsa programărilor care la rândul ei a fost cauzată de o indisponibilitate a dozelor. A trebuit să şi reprogramăm o parte dintre persoane pentru că am avut suficiente doze”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.