Lipidele din avocado sunt bune pentru tratarea leucemiei sau a cancerului de prostată

Universitatea din Waterloo, Canada, a anunțat de curând că cercetătorii de la facultatea de farmacologie au făcut o descoperire importantă în ceea ce privește tratamentul leucemiei.

Echipa de oameni de știință susține că un lipid, o grăsime care se găsește în avocado, poate ținti și trata celulele deteriorate din leucemie, la pacienții care suferă de leucemie mieloidă acută.

„Celulele stem sunt în mare măsură responsabile pentru dezvoltarea bolii și acesta este motivul pentru care la atât de mulți pacienți leucemia recidivează”, a explicat conducătorul studiului.

Momentan, tratamentul leucemiei include chimioterapie, radioterapie și transplant de celule stem. Cercetătorii spun ca au testat deja în laborator medicamentele bazate pe grăsimea din avocado și că sunt gata să înceapă testele clinice.

Avocado este un fruct care conține grăsimi sănătoase foarte bune pentru sistemul cardiovascular și sistemul nervos. Chiar dacă este bogat în calorii și grăsimi, acestea sunt grăsimi bune, mononesaturate, și astfel avocado reglează cantitatea de colesterol din organism și scade nivelul colesterolului rău, LDL și al trigliceridelor. De asemenea, ajută și la menținerea unui nivel optim al glicemiei.

Un avocado conţine o cantitate ridicată de proteine în comparaţie cu multe alte fructe. Aminoacizii pe care îi conţine sunt cei esenţiali.

Pe lângă rolul pe care probabil fructul avocado îl va juca în viitor în tratamentul leucemiei, există studii care susțin și rolul acestuia în inhibarea dezvoltării celulelor canceroase, în special în cazul cancerului de prostată.