Confidenţialitate

Linie telefonică de asistență pentru refugiații ucrainieni cu probleme oncologice, disponibilă în România | AUDIO

De luni, este funcțională o linie telefonică de asistență pentru refugiații Ucrainieni cu probleme oncologice. Asistența poate fi acordată în limba română, ucrainiană și rusă. În curând, va fi disponibilă și în limba engleză. 

0372681030 – acesta este numărul de telefon la care refugiații ucraineni care au probleme oncologice pot suna pentru a primi sprijin. Cum funcționează linia de asistență? Răzvan Banciu, inițiatorul acestui proiect.

„Funcționează sub formă de înregistrări, își lasă acolo mesajul cu localitatea din care e și ce probleme oncologice și ce tip de tratament urmează și îi putem îndruma către cea mai bună locație. Evident că trebuie să aibă o scrisoare medicală cu ei, dacă nu, se face o evaluare.”

Cine răspunde la aceste apeluri înregistrate?

„Vor fi sunați în momentul în care obținem o programare și asta înseamnă în cel mai scurt timp, înlimba română dacă știu română, în limba ucraineană sau în limba rusă, vom dezvolta și partea de limba enegleză în zilele următoare.”

Mai multe spitale din țară au acceptat să facă parte din acest proiect și să acorde tratament sau consultații refugiaților ucraineni bolnavi de cancer. Iată încă o dată numărul la care pot suna cei care au nevoie de ajutor: 0372681030.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Numerele de urgență din România, 112 și 119, disponibile acum și în limba ucraineană, anunță autoritățile | AUDIO