Confidenţialitate

Liga Națiunilor: Anglia – Ungaria, 0-4

Naţionala de fotbal a Angliei a fost învinsă pe teren propriu de selecționata Ungariei marţi seară, scor 0-4, în Grupa 3 din Divizia A a Ligii Naţiunilor.

Ungurii reușesc a doua victorie în faţa englezilor în 12 meciuri disputate în deplasare şi prima de după 1953, când s-au impus cu 6-3.

“Am trimis în teren o echipă tânără, cu energie, iar când jocul a început să se întoarcă împotriva lor s-a văzut acest lucru. Este responsabilitatea mea [ca antrenor – n. red] dacă ne uităm la cele patru meciuri de până acum. A fost o experienţă importantă pentru tinerii jucători şi am învăţat multe din meciurile cu Italia şi Germania. Ungurii formează o echipă bună şi cred că le-am dat mult de lucru”, a declarat selecţionerul Angliei, Gareth Southgate.

“A fost o experienţă dură. Nu voi spune că nu doare, însă pentru mine este clar ce am încercat să facem în cele patru meciuri. Este datoria mea să îi protejez pe jucători, rezultatele sunt responsabilitatea mea”, a adăugat tehnicianul.

La actuala ediţie a Ligii Naţiunilor, Anglia a înregistrat înfrângeri în meciurile cu Ungaria (0-1, 0-4) şi remize cu Germania (1-1) şi Italia (0-0).

Tot marți seară, Germania a învins Italia cu 5-2, iar România a suferit a doua înfrângere în fața Muntenegrului.