Confidenţialitate

Liga I va avea 16 echipe

Federaţia Română de Fotbal a decis a aprobat majorarea numărului echipelor din Liga I de la 14 la 16 începând cu sezonul 2020-2021. Prin această decizie, Dinamo, formaţie aflată pe penultimul loc al clasamentului pentru că nu şi-a putut disputa cinci meciuri ca urmare a cazurilor de COVID-19 din lot, scapă de retrogradare. Are detalii Victor Marin.

Dinamo Bucureşti şi Poli Iaşi au scăpat de retrogradare, după ce 13 din cele 14 echipe de fotbal din prima ligă au votat ca din sezonul următor, competiţia să aibă 16 echipe. Decizia a fost aprobată şi de Federaţiei Română de Fotbal şi conform scenariului, o singură echipă din Prima Ligă ar putea retrograda.

Este vorba despre Chindia Târgovişte, care va juca un meci de baraj cu CS Mioveni, echipă din Liga a 2-a. Tot din divizia secundă vor promova direct şi UTA Arad şi FC Argeş.

S-a ajuns la această variantă în condiţiile în care, din cauza pandemiei, mai multe echipe nu şi-au putut disputa meciurile din campionat. Dinamo, de exemplu, are 5 meciuri restante. În ediţia viitoare de campionat, cu 16 echipe, se va păstra sistemul cu play-off şi play-out. Acestea vor avea 6, respectiv 10 echipe.