Confidenţialitate

Liga Campionilor: UEFA a modificat substanţial regulile de desfăşurare ale partidelor din tururile preliminare

UEFA a modificat substanţial regulile de desfăşurare ale partidelor din tururile preliminare.

În perioada următoare, echipele gazdă vor avea multe bătăi de cap. Să luam exemplul celor de la CFR Cluj, care vor juca în Malta, cu FC Floriana. Dacă la momentul respectiv, românii nu vor putea călători liber în Malta, cei de la FC Floriana trebuie să organizeze meciul în altă ţară europeană. Desigur, cu condiția ca locul respectiv să nu presupună restricţii pentru cele două echipe.

Dacă Floriana nu va putea găsi alt stadion, UEFA va decide locul de disputare a meciului. În acest caz, echipa malteză se va ocupa de organizare şi va împărți costurile cu CFR Cluj.
Sunt prevăzute şi mai multe situaţii în care o echipă poate pierde cu 3-0 la masa verde. De pildă, când clubul gazdă își asumă organizarea, dar nu reușește să ofere un stadion adecvat. La fel se întâmplă şi dacă unul dintre cluburi refuză să participe la un meci a cărui locație a fost decisă de UEFA.

Exceptând play-off-ul pentru Liga Campionilor, toate partidele preliminare se joacă într-o singură manşă. Evident, fără spectatori. În eventualitatea în care mai mulţi fotbalişti ar fi depistaţi cu covid-19, se acceptă ca un club să treacă pe foaia de joc doar două rezerve.