Confidenţialitate

Liga 1: Poli Iaşi – FCSB, 5-2

Politehnica Iaşi a învins-o pe FCSB cu scorul de 5-2 (3-1), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 5-a a Ligii 1 de fotbal.

Decimată de cazurile pozitive de coronavirus din lot, FCSB a reuşit totuşi să deschidă scorul, prin tânărul Andrei Istrate (6), la o ieşire neinspirată a portarului Teodor Axinte. Pentru Istrate a fost primul gol în campionat, notează Agerpres.

Poli a revenit şi a sancţionat defensiva fragilă a oaspeţilor cu trei goluri marcate în decurs de 14 minute, prin Andrei Cristea (9, 22) şi Juan Pablo Passaglia (19).

Antrenorul roş-albaştrilor, Toni Petrea, vindecat de COVID-19, a efectuat în min. 28 patru schimbări, introducând titulari reveniţi după ce au fost infectaţi cu coronavirus, Andrei Miron, Darius Olaru, Florin Tănase şi Sergiu Buş, în timp ce Ovidiu Popescu a intrat la pauză (pe banca s-a mai aflat şi Andrei Vlad, dintre cei vindecaţi). Alţi 9 jucători sunt în continuare pozitivi la coronavirus.

Andrei Cristea a mai marcat o dată după pauză (52), dar şi oaspeţii, prin Florin Tănase (60 – penalty), după o ieşire hazardată a lui Axinte, care l-a faultat pe Olaru. Andreas Calcan (70) a marcat ultimul gol al partidei.

FCSB a terminat meciul în zece oameni, Darius Olaru fiind eliminat pentru injurii, în min. 79.

Gazdele au mai ratat ocazii bune de gol prin Passaglia (30), Calcan (86) şi Platini (90+2), în timp ce Buş a irosit două mari şanse de gol (40, 74).

De remarcat că ”veteranul” Andrei Cristea a reuşit un hat-trick perfect, marcând cu dreptul, cu stângul şi cu capul.

FCSB pierde în a doua deplasare consecutivă în Liga I, iar Poli Iaşi este la a doua victorie la rând şi a treia în acest sezon.