#LifeForRobert – Mobilizare impresionantă pentru salvarea vieții unui bebeluş cu SMA tip 1

Rețelele de socializare sunt pline în ultimele zile de mesaje cu hashtag-urile #LifeForRobert şi #ViataluiRobert, într-o mobilizare impresionantă pentru a ajunge cât mai aproape de suma exorbitantă care îi poate stopa boala rară a unui bebeluş din Moldova.

Robert s-a născut pe 1 octombrie într-o maternitate din Chişinău, iar după o lună de zile şi trei teste genetice, acesta a fost diagnosticat cu Amiotrofie Spinală Tip 1 (SMA1).

Această boală afecteaza neuronii din măduva spinării, adesea şi pe cei din trunchiul cerebral, ducând la moartea acestora. Forma de Amiotrofie Spinală 1 este cea mai severă din punct de vedere al evoluției şi progresului, aproximativ două treimi dintre toți copiii cu SMA tip 1 mor de stop respirator înainte de vârsta de trei ani.

Există însă un tratament în Statele Unite ale Americii care opreşte boala – ZOLGESMA, numit cel mai scump tratament din lume, suma lui fiind 2,1 milioane de dolari.

“2.1 milioane de dolari este o sumă enormă, nu ştim dacă există vreo şansă ca să se strângă aceşti bani, dar ştim că puterea oamenilor este mare, iar noi nu vrem să renunțăm să credem”, spune Irina Grabazei, mama lui Robert.

În doar 8 zile de la primul share, suma strânsă atinge aproape 460.000 de dolari. Cazuri asemănătoare au fost şi în Belgia şi Ungaria, în cea din urmă suma fiind strânsă în aproximativ o săptămână.

Până acum, apelul #LifeForRobert a fost distribuit inclusiv de Simona Halep, Inna, Cătălin Botezatu, Delia, Antona, Alina Eremia, Jo şi Feli.

Pentru a-i cunoaşte povestea lui Robert şi a dona, accesează link-ul:
https://www.gofundme.com/f/lifeforrobert
Alte conturi disponibile:
Paypal: irina.grabazei@gmail.com
Revolut: +40742562951
Cont ING: RO74INGB0000999905441861
Nume: Irina Grabazei

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS