Confidenţialitate

Lidl retrage de la raft un sortiment de napolitane, contaminat cu Salmonella

Lanțul de magaizne Lidl a anunţat că retrage de la comercializare un sortiment de napolitane cu cremă cu aromă de alune de pădure, în care a fost detectată Salmonella Typhimurium. Produsul a fost vândut în întreaga ţară, iar cei care l-au cumpărat sunt îndemnaţi să nu-l consume. Produsul vizat poate fi înapoiat în magazine fără prezentarea bonului.

”Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul ”Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“, toate termenele de valabilitate şi toate loturile. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium”, a transmis, joi, ANSVSA într-o informare online.

Bacteria poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza).

Clienţii care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugaţi să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.

”Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a reacţionat fără întârziere şi a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se menționează în anunţ.

Retragerea vizează exclusiv produsul ”Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“.

Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Tastino, nu sunt afectate de măsură.

FOTO: ANSVSA