Liderul PSD, către angajații din primării: Legea salarizării nu va fi modificată

Susținând poziția ministrului Muncii, liderul PSD, Liviu Dragnea, le transmite angajaților din primării și consilii județene că legea salarizării nu va fi modificată, iar salariile acestor funcționari vor fi stabilite prin decizii ale autorităților locale.

”Nimeni nu poate face o grilă ( n.r. de salarizare) și pentru o comună și pentru un municipiu foarte mare. În acest sens, în funcție de bugetul fiecăruia, s-au stabilit două limite, una minimă, care va fi în fiecare an salariul minim brut pe țară și una maximă, salariul viceprimarului, pentru ca niciun funcționar să n-aibă un salariu mai mare decât primarul. În interiorul acestor două limite, va fi grilă, în funcție de posturile  și funcțiile aprobate de consiliul local, în care vor respecta o ierarhie, adică un șef de birou de birou nu va putea avea un salariu mai mare decât un director. Dar ei vor decide, în funcție de bugetul pe care îl au câți directori vor dori să aibă într-o primărie, de exemplu, și ce salarii vor avea”, a spus președintele PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre cei care au protestat, la Parlament și în întreaga țară față de legea salarizării, Liviu Dragnea spune că nu înțelege de ce sunt atât de supărați. Președintele PSD a discutat despre acest proiect și cu liderii sindicali din educație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape o mie de angajați din administrația locală au protestat, marți, la Parlament, față de noua lege a salarizării, pentru că aceasta nu include o grilă de salarizare și pentru această categorie de bugetari. Manifestanții speră că Avocatul Poporului, președintele Klaus Iohannis sau parlamentarii din opoziție vor contesta proiectul la Curtea Constituțională.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS