Liderul nord-coreean a sosit în Vietnam pentru summitul cu Donald Trump

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit marţi dimineaţă în Vietnam pentru al doilea summit cu preşedintele american Donald Trump, scriu jurnaliştii agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului.

Kim Jong Un a ajuns în gara Dong Dang, localitate vietnameză de la graniţa cu China, după o călătorie de 4.500 de kilometri cu trenul său blindat, călătorie care a durat două zile și jumătate.

Summit-ul, al doilea după ce Trump şi Kim s-au întâlnit în Singapore în 2018, are ca scop continuarea progreselor pentru „dezarmarea nucleară completă a Peninsulei Coreene”.

Kim Jong Un a fost întâmpinat cu covor roşu. Kim a salutat şi a zâmbit, fiind întâmpinat de oficiali vietnamezi şi de o gardă de onoare pentru ca apoi să se urce în Mercedes-ul său.

Gărzile sale de corp au alergat pe lângă maşină în timp ce aceasta pleca.

Toată zona a fost securizată strict, fiind prezenţi soldaţi vietnamezi şi câini poliţişti.

Kim este aşteptat să parcurgă cu maşina cei 160 de km către Hanoi, tot drumul fiind închis pentru trafic.

Ruta exactă a liderului nord-coreean nu a fost dezvăluită presei.

Agenţia de stat nord-coreeană KCNA a informat cu privire la drumul lui Kim şi a precizat că el este însoţit de negociatorul-şef privind arsenalul nuclear Kim Yong Chol, sora sa Kim Yo Jong şi alţi oficiali de rang înalt.

KCNA a informat că Kim va efectua o vizită oficială „de bunăvoinţă” în Vietnam la invitaţia lui Ngyuen Phu Trong, Secretarul General al Partidului Comunist din Vietnam.

Trump va ajunge la Hanoi marţi seară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS