Liderul “Mişcării de Tineret 64 de Comitate” Transilvania, Szőcs Zoltán, arestat

Preşedintele “Mişcării de Tineret 64 de Comitate” Transilvania, Szőcs Zoltán, acuzat că i-ar fi instigat pe membrii organizaţiei să confecţioneze dispozitive explozive,unul dintre acestea urmând să fie detonat în Târgu Secuiesc, de Ziua Naţională a României, a fost arestat preventiv de Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri seară, propunerea procurorilor Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi a dispus arestarea preventivă a lui Szőcs Zoltán pentru 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă, ci poate fi contestată de preşedintele “Mişcării de Tineret 64 de Comitate” Transilvania la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism l-au reţinut, marţi noapte, pe Szőcs Zoltán pentru instigare la săvârșirea de acțiuni împotriva ordinii constituționale şi instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.

DIICOT a arătat, într-un comunicat de presă, că în 10 octombrie, Szőcs Zoltán i-a instigat pe membrii celulei Târgu Secuiesc a Mişcării de Tineret 64 de Comitate” Transilvania să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public, la Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

“Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” este o grupare ungară de extremă-dreapta care militează pentru unificarea comunităţilor maghiare din afara Ungariei şi pentru revizuirea Tratatului Trianon, din anul 1920. Titulatura organizaţiei radicale se referă la Ungaria Mare, care avea 64 de districte.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS