Confidenţialitate

Liderul comunității „Copiii soarelui ”, acuzat de viol și șantaj, va fi pus în libertate. Instanța i-a acceptat contestația

Autoproclamatul lider spiritual al comunității „Copiii soarelui ”din județul Hunedoara va fi pus în libertate, după ce instanța i-a acceptat contestația. Adrian Ardelean Fărcaș fusese arestat preventiv săptămâna trecută, după ce împotriva sa au fost depuse mai multe plângeri pentru viol și șantaj.

Tribunalul Hunedoara a decis că fostul miner, care a înființat comunitatea „Copiii soarelui” în localitatea Dumbrava de Sus din județul Hunedoara poate fi cercetat în libertate, el fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Bărbatul fusese arestat preventiv săptămâna trecută pentru șantaj, viol și alte infracțiuni.

El conducea o comunitate care pretinde că practică Vipassana, o tehnică veche de meditație, și unde trăiau și mai mulți copii care nu mergeau la școală, motiv pentru care ancheta a fost extinsă și asupra a 21 de persoane, pentru rele tratamente aplicatte minorilor.

Polițiștii au făcut descinderi săptămâna trecută, arestându-l pe autoproclamatul lider spiritual.

De 25 de ani, în comunitatea respectivă mergeau anual câte 1.000 de persoane care pretindeau că se emancipează spiritual.