Confidenţialitate

Liderii UE au făcut baie de mulţime la Sibiu

Șefii de stat și de guvern din statele membre ale UE au făcut baie de mulțime, la încheierea primei părți a lucrărilor Summitului de la Sibiu. Aceștia au ieșit în Piața Mare unde au fost întâmpinați cu aplauze iar oamenii au strigat „Europa” și „Europa unită”.

După ce au făcut fotografia de familie șefii de stat și de guverne ai statelor membre UE au mers spre mulțime. Persoanele adunate în Piața Mare a Sibiului au început să strige „Europa”, „Europa unita”, „Nu cedați rezistați”. De asemenea, mulțimea a strigat și numele președintelui Klaus Iohannis, cel care găzduiește evenimentul.

La reuniunea de la Sibiu participă președintele Consiliului European Donald Tusk, șeful CE Jean-Claude Juncker, președintele PE Antonio Tajani, cancelarul german Angela Merkel și președintele Emmanuel Macron.

Printre cei prezenți la Summit se numără și prim-ministrul Italiei Giuseppe Conte, premierul Ungariei Viktor Orbán, prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras, premierul Olandei Mark Rutte, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, cancelarul Austriei Sebastian Kurz sau prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov.

Principalul subiect al discuțiilor la reuniunea informală a Consiliului European de la Sibiu este viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea și la prioritățile acțiunii la nivel european pentru următorii ani.

Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declarație cu privire la viitorul Uniunii Europene.